Carnea de pasari de tara este cunoscuta pentru aroma sa, insa multi o evita din cauza texturii mai ferme in comparatie cu carnea de pasare din supermarketuri.
Daca iti place gustul autentic si vrei sa mananci mai des carne de pasare de curte, gasesti in continuare cateva metode de fragezire a carnii, descopera-le!
- Marinarea carnii
Marinarea este una dintre cele mai eficiente metode prin care poti fragezi carnea de pasari de tara. Sucul de lamaie, otetul, iaurtul sau laptele batut sunt acizi. Acizii din aceste ingrediente descompun fibrele musculare, facand carnea mai moale. Lasa carnea la marinat cel putin 4 ore, dar daca ai timp, o noapte intreaga este si mai bine.
- Folosirea unor ingrediente naturale
O alta metoda simpla pentru fragezirea carnii este sa folosesti ingrediente pe care le ai deja in bucatarie. O solutie foarte buna este bicarbonatul de sodiu. Presari putin bicarbonat pe carnea de pasari de tara si o lasi sa stea asa timp de 30 de minute. Apoi o clatesti bine sub un jet de apa rece.
- Tehnica fierberii lente
Fierberea lenta sau gatirea la temperatura scazuta este o metoda clasica, dar eficienta, mai ales cand gatesti carne de pasari de tara. Spre deosebire de carnea pe care o cumperi din supermarket, aceasta are nevoie de mai mult timp pentru a deveni frageda. Pune carnea in apa sau supa de pasare si las-o sa fiarba la foc mic timp de 2-3 ore. Poti adauga legume si condimente, iar rezultatul va fi o carne frageda si savuroasa.
- Foloseste un ciocan de bucatarie
Daca nu ai timp de marinat sau fierbere lenta, ciocanul de bucatarie poate fi salvarea ta. Aceasta este o metoda rapida si usoara prin care poti fragezi carnea de pasari de tara. Prin baterea carnii, fibrele se rup si carnea devine mai moale. O poti bate usor pe ambele parti si apoi sa o gatesti. Aceasta metoda este potrivita in special pentru snitele si fripturi.
- Gatitul la abur
O alta tehnica pe care o poti incerca este sa gatesti la abur. Aceasta metoda este excelenta pentru carnea de pasari de tara, deoarece nu doar ca o fragezeste, dar carnea isi pastreaza si aromele.
Daca nu ai un aparat special pentru gatit la abur, poti improviza, folosind o oala si un gratar de metal cu picioare. Asezi carnea pe gratar, in oala cu apa si acoperita cu un capac, si o lasi sa se gateasca la abur timp de 30-40 de minute.
- Foloseste oala sub presiune
Daca esti in cautarea unei metode rapide, oala sub presiune este solutia perfecta. Acesta este unul dintre cele mai bune trucuri pentru fragezirea carnii de pasari de tara. Pune carnea in oala sub presiune, adauga putina apa, legume si condimente, si las-o sa gateasca timp de aproximativ 30 de minute. Dupa ce scoti carnea, vei vedea cat de moale si frageda a devenit.
Daca vrei sa gatesti doar cu carne de pasare de curte proaspata si gustoasa, alege produsele de la Ograda Verde. Pasarile cresc in conditii naturale, mai exact au acces la curti exterioare, la hrana naturala, iar calitatea este garantata si de transportul rapid, in masini frigorifice.
Crescute lent, la fel ca in curtea taranilor, produsele de tara iti vor aduce pe masa gustul autentic si sanatos pe care il cauti.
Alege carne de calitate si gusta diferenta!