Asumă-ți mereu ceea ce faci

De-a lungul vieții cu toții facem diverse acțiuni care vor avea repercursiuni mai bune sau mai puțin bune însă nu mereu ne asumam acest lucru. Ca să vă dau cel mai simplu exemplu pe care cu siguranță toți l-ați trăit: când eram mici și stricam un obiect îl puneam acolo unde l-am găsit în așa fel încât să nu se cunoască că-i stricat iar când cineva îl lua părea că el l-a defectat.

Da, acest exemplu banal e printre cele mai reprezentative pentru ceea ce încerc eu să vă relatez în acest articol și tocmai de aceea vi l-am spus pentru a vă introduce în peisaj.

Trecând de la acea întâmplare pe care cu toții am trăit-o când eram mai mici am crescut și acțiunile mele au început să aibă tot felul de efecte. Atunci când ceea ce făceam avea un efect pozitiv nu ezitam să le spun tuturor că eu am declanșat totul pe când dacă era vorba de ceva rău mă feream să vorbesc despre asta sau chiar mințeam spunând că nu e opera mea ceea ce s-a întâmplat atunci.

Între timp, din fericire, am învățat să-mi asum mereu ceea ce fac atunci când am fost pus într-o situație destul de dificilă pentru mine la vremea aia și chiar și acum (dacă aș mai trece vreodată prin așa ceva). De atunci mă gândesc de mai multe ori la repercursiunile pe care le pot avea lucrurile pe care le fac eu dar totodată mai țin cont și de ideea că dacă nu riști nu câștigi.

Nu mă aștept ca articolul meu să vă convingă să vă asumați tot ceea ce faceți însă ideea e că mai bine să înveți din greșelile altora decât din propriile greșeli (deși de multe ori ești mult mai convins de o idee abia după ce o trăiești pe pielea ta).

Înapoi sus