Secretarul de stat Sorin Moise a participat marți, 14 iunie 2022, la Palatul Parlamentului, la evenimentul de deschidere a celei de-a cincea ediții a forumului internațional “Critical Infrastructure Protection Forum – CIP FORUM V 2022 – Critical Infrastructure Protection & Resilience Europe 2022”.

In intervenția sa, Sorin Moise a vorbit despre dezvoltarea sistemului de irigatii, ca una dintre prioritățile MADR.

”Recent au fost aprobate modificări ale legislației în domeniu care permit introducerea de sisteme locale sau microsisteme de irigat în ferme, astfel încât tot mai mulți fermieri să aibă acces la echipamente de irigat care să îi ajute să obțină producții la un nivel ridicat. Ne dorim să creștem suprafața irigabilă la nivelul întregii țări, iar ținta noastră este să depășim 2 milioane ha irigabile, față de 1,3 mil ha irigabile în prezent.

Schimbările climatice ne obligă să fim mult mai atenți la cum consumăm apa pentru irigații. Digitalizarea infrastructurii de irigații reprezintă un alt obiectiv al Ministerului Agriculturii. Este foarte important să avem în ferme cat mai multă digitalizare, de exemplu stații meteo care să transmită exact cantitatea de apă de irigat necesară în fiecare moment de vegetație al culturilor agricole”, a afirmat secretarul de stat.

Evenimentul a fost organizat de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, la inițiativa IF Idea Factory Think Tank, sub Înaltul Patronaj al Președintelui Camerei Deputaților și cu sprijinul comisiilor parlamentare și al ministerelor cu atribuții în domeniu, din România.

Înapoi sus