Portofele pentru femei – accesoriul potrivit fiecărei ținute 

Visul fiecărei femei este să aibă un accesoriu ce se potrivește la toate ținutele. Portofelul poate îndeplini această dorință.

În ciuda faptului că se folosesc din ce în ce mai mult tranzacțiile online, fie cu ajutorul telefonului sau cu cardul, portofelele sunt folosite în continuare ca și un accesoriu perfect de purtat zi de zi. În ele se pot ține actele, precum buletinul și permisul de conducere, dar și banii lichizi și cardurile.

Cum să alegi portofele pentru femei?

Pe lângă că portofelele, în general, sunt obiecte utile, acestea adaugă și un plus stilului vestimentar. Pe piață vom găsi diferite tipuri de portofele, atât din punct de vedere estetic, cât și a a dimensiunilor și întrebuințărilor.

Printre primele aspecte de analizat este dimnsiunea. Aceasta trebuie aleasă în funcție de scopul folosirii sale. Pentru cineva care va avea doar carduri, fără bani lichizi, un portofel de mărimi mai mici va fi potrivit.

În altă ordine de idei, pentru damele ce doresc să aibă toate obiectele într-un singur loc, precum telefonul, cardurile, banii, actele necesare, portofelele potrivite vor fi cele mai mari, dreptunghiulare.

Există totuși și așa numitele ”genți tip portofel”, ce vor oferi un plus de comoditate. Acestea, pe lângă cele clasice, vor putea fi folosite pe post de geantă, oferind suficient spațiu pentru transportarea obiectelor esențiale unei zi reușite.

Un alt aspect important este materialul. În mare parte, portofelele fabricate din piele naturală sunt cele mai scumpe, dar și cele mai rezistente, oferind un plus de eleganță. Pentru un buget mai restrâns, portofelele din piele ecologică sunt o soluție. Indiferent de natura materialului, acesta trebuie să reziste la uzură, deoarece va fi folosit zilnic.

Doamnele și domnișoarele preferă portofele mai viu colorate, spre deosebire de bărbați. Culoarea portofelului potrivit se va alege în funcție de stilul vestimentar. Deoarece este un accesoriu greu de uitat acasă, el se va modela în funcție de starea de spirit.

Prin urmare, persoanele ce au o preferință spre un stil cu culori mai vii, vor prefera și portofelele să fie în ton cu plăcerile lor. Pe de altă parte, persoanele cu un stil vestimentar mai sobru, mai simplu, vor prefera să aibă portofele care să nu iasă în evidență.

O scurtă istorie a portofelelor pentru femei

Se spune că primele portofele din istorie erau niște pungulițe mici. Au fost folosite prima dată de oamenii din Turcia antică. Avea aproximativ același scop ca și astăzi: de a păstra banii.

În Rusia însă, portofelele au apărut la începutul secolului XIX. În Europa medievală, portofelele aveau cu totul și cu totul alt nume: omoner. În China antică sau în Japonia, portofelul era un cordon de piele folosit pe post de poșetă.

Preferințele fiecărei reprezentante ale sexului frumos sunt diferite. Din această cauză au apărut nenumărate modele ce acoperă orice dorință. Începând de la cele bifold și trifold, până la cele ce pot fi purtate pe post de geantă.

Sistemul de închidere este și el discutabil. Unele sunt prevăzute cu un fermoar, în timp ce altele se închid cu ajutorul unui nasture sau a unei curelușe elegante.

Înapoi sus