Curățenia de primăvară la fermă – Iată 3 aspecte de care să ții cont!

Orice fermier știe cât de importantă este curățenia generală în incinta gospodăriei sale agricole, motiv pentru care se pregătește cât mai bine posibil pentru a o duce la bun sfârșit în fiecare sezon. Primăvara, curățenia se realizează pentru a înlătura toate resturile păstrate de frig și sub zăpadă, dar și pentru a afâna pământul și întreg spațiul în care cresc plantele, iarba ori animalele din fermă.

Profită de zilele calde de primăvară și pregătește-ți ferma de un nou sezon profitabil, realizând curățenia generală care este atât de utilă unei ferme! Scapă de instalațiile vechi, de mobila uzată, de obiectele ineficiente și găsește loc pentru noi dotări cu care să îți eficientizezi munca pentru recolta din acest an. Nu ai nevoie decât de câteva zile libere și de agilitate pentru a pune din nou la punct și reorganiza întreg spațiul.

Află din acest articol care sunt cele 3 aspecte de care să ții cont pentru rezultate excelente:

  1. Începe prin a îndepărta toate resturile care împiedică iarba, legumele sau pomii să crească sănătos. O parte dintre acestea s-au depus de-a lungul iernii surprinzător de blânde anul acesta, însă care risca să dezechilibreze întreg procesul de producție agricol. Acum, însă, a sosit momentul să îndepărtezi acest surplus nesănătos cu ajutorul unor mașinării speciale, ce îți vor facilita munca. Pentru grădină, vezi tocatorile de crengi, eficienți și în cazul în care dorești să elimini resturile vegetale deopotrivă. Mai mult, astfel de mașinării se vor dovedi utile pe tot timpul anului, motiv pentru care merită și își vor amortiza rapid investiția.
  2. Scapă imediat de lucrurile, ustensilele și produsele care nu mai sunt utile sau consumabile. Într-o fermă cu standarde europene de calitate, mașinăriile trebuie să fie noi și actualizate, pentru a da cele mai bune rezultate. Elimină orice surplus, iar ca să îți eficientizezi munca, ai la dispoziție aici remorci și alte utilaje agricole de cărat, cu care să te deplasezi ușor. Gândind în perspectivă, acestea își vor dovedi utilitatea în multe alte situații, de asemenea, și reprezintă o investiție profitabilă pentru orice tip de fermă. Pe cât posibil, încearcă să reciclezi sau să donezi ceea ce nu îți mai este folositor.
  3. Pregătește totul pentru recolta de vară. Este momentul să speli containerele, să cureți hambarele și chiar să faci unele modificări în țarcuri pentru a oferi mai mult spațiu animalelor. Este un bun moment pentru a face inventarul complet cu toate articolele și utilajele pe care le deții și pentru a-ți pregăti o listă cu cele necesare anul acesta.

Încarcă-te cu energie și demarează chiar acum curățenia de primăvară. Vei reuși, astfel, să reorganizezi eficient întreaga fermă, dar și munca ta de pe parcursul întregului an.

Înapoi sus