Ghid complet pentru alegerea unor trusouri botez baieti

Dacă ești nașă, cu siguranță te bați de mare provocare: alegerea tunor trusouri botez baieti. Astfel, este foarte important să te orientezi și să asculți de anumite sfaturi care te pot ajuta să parcurgi acest proces mult mai ușor.

Alegerea trusoului perfect nu trebuie să devină o povară. Ba din contră, este ceva frumos pe care-l faci din suflet pentru micuțul ce urmează să fie încreștinat. Fără trusouri botez baieti, slujba religioasă nu poate avea loc.

Astfel, ți-am pregătit un mic ghid complet pe care-l poți folosi pe post de sprijin și inspirație pentru a face alegerea potrivită, astfel încât toată lumea să fie fericită.

cele mai frumoase trusouri botez baieti

Ce trebuie să conțină aceste trusouri botez baieti?

Pânza de mir

Trusoul pe care-l alegi trebuie să conțină o pânză de mir, care este o pânză albă necusută, nefinisată sau brodată, ce simbolizează puritatea sufletului bebelușului. Tradiția spune că această pânză nu trebuie să fie finisată, deoarece face trimitere către începuturile vieții creștine a băiețelului.

Este o viață mai simplă, trăită cu iubire față de Dumnezeu și lumină, dar nu lipsită de orice grijă. Fașa de mir trebuie să aibă dimensiunile potrivite, nici prea mică, nici prea mare, deoarece există anumite mituri legate de aceasta:

  • în cazul în care este prea scurtă, se spune că cel mic se va căsători mult prea devreme;
  • în cazul în care este prea lungă, se spune că cel mic se va căsători prea târziu.

Prosopul bebelușului

Prosopul pe care-l folosești pentru bebeluș din trusou trebuie să fie suficient de mare astfel încât să poată fi utilizat la ștergerea pruncului după ce acesta a fost scos din cristelniță. De cele mai multe ori, se preferă prosoapele care au și un capișon, fiind extrem de utile pentru a șterge pruncul pe cap.

Acest prosop poate să fie la rândul său personalizat în funcție de preferințe, pentru a rămâne o amintire specială din partea ta ca părinte naș.  Este important să reții faptul că orice obiect care atinge pielea bebelușului trebuie să fie realizat din materiale de calitate, ce nu sunt deloc nocive sau toxice pentru pielea celui mic.

Prosopul și săpunul pentru preot

Și aceste două elemente se vor găsi în cutia specială pentru trusouri botez baieti, care este și ea asortată la rândul ei cu întreg decorul. Astfel, acestea se folosesc pentru a se spăla preotul pe mâini înainte de a săvârși Taina Botezului. Ele pot fi legate cu un șnur albastru.

Lumânarea de botez, piesa de rezistență din trusouri botez baieti

În religia creștină, botezul este considerat ca fiind complet prin intermediul luminii sfinte. Astfel, lumânarea este un element principal fără de care trusoul nu ar fi complet. Se folosește în cadrul ceremoniei și semnifică lumina pe care o transmite lumea spirituală către sufletul celui mic.

Prin intermediul ei, bebelușul devine creștin, tu părinte spiritual al său, atribuindu-se un înger păzitor ce-i va călăuzi pașii de-a lungul vieții sale. Alegerea vine tot în atribuțiile tale. O poți decora cu un costumaș sau papion care să semnifice că este de băieței cuminți.

Ea va fi realizată din materiale naturale. Poți opta pentru figurine din desenele animate sau de pluș care să completeze întreg tabloul.

Haine noi pentru bebe

După ce are loc taina botezului, copilul va fi îmbrăcat în hăinuțe noi, deoarece ele simbolizează renașterea prințului ca și creștin. De cele mai multe ori se preferă culoarea albă ce evidențiază puritatea sufletului.

Însă, sun acceptate și alte culori. Costumașele pot fi de marinar, elegante, casual, de îngeraș sau de orice formă ai dori. Poți găsi costumașe tipice ale Micului Prinț. Toate hăinuțele trebuie să fie realizate din materiale certificate pentru pielea sensibilă a bebelușilor.

Astfel, alegerea unui set de trusouri botez baieti complet alături de hăinuțele potrivite și personalizate este cea mai frumoasă amintire, fără de care botezul nu ar putea avea loc.

Înapoi sus