Dickinson, un serial istorico-romantic și pop foarte bun

Adori la nebunie serialele cu costume de epoca, dar si personajele feminine puternice sau intrigile? Avem cea mai buna recomandare pentru tine. Serialul Dickinson difuzat pe Apple Tv este cel care urmareste tineretea autoarei Emily Dickinson, o adevarata comoara de descoperit neaparat.

Deci daca ai devorat serialul Bridgerton si abia astepti sezonul cu numarul 2 de la Sanditon, iti poti umple timpul cu Dickinson.

Scurtă recenzie a serialului Dickinson

Serialul este o adaptare libera a tineretei scriitoarei Emily Dickinson. Poeta de origine Americana, care si-a petrecut viata la Massachusetts este celebra pentru textele sale pline de angajament, dar si pentru reputatia sa de o femeie foarte ciudata. Si-a petrecut o mare parte din viata sa izolata, suferind de fobie sociala si avand doar relatii epistolare. In plus, se imbraca aproape mereu doar in alb.

Serialul Dickinson a fost creat de catre Alena Smith si este o adaptare foarte libera a tineretei autoarei americane. Are mult umor, dar si foarte multe anacronisme voluntare.

Se urmareste autoare deci in viata de zi cu zi, invatand mai multe despre ea, despre primele sale experiente artistice, refuzul normelor sociale si lupta sa pentru libertatea femeilor.

Serialul este unul foarte modern si abordeaza o multime de teme, printre care si feminismul sau homosexualitatea.

Emily Dickinson este interpretata de catre Hailee Steinfeld. Daca fata sa nu va este necunoscuta, este si normal, deoarece a jucat si in numeroase filme- Pich Perfect 2 si 3, True Grit, Charlie’s Angels sau The Edge Of The Seventeen.

Aceasta ii da replica lui Jane Krakowski (Unbreakable Kimmy Schmidt, Ally McBeal), care intepreteaza rolul mamei sale. Dar si lui Toby Huss (Halt and Catch Fire), care are rolul tatalui sau si lui Anna Baryshnikov, care are rolul surorii sale preferate, Lavinia. Primul sezon are 10 episoade iar sezonul cu numarul 2, care trebuia sa apara la sfarsitul anului 2020 a fost amanat din cauza pandemiei. Si se pare ca si un sezon cu numarul 3 a fost deja si el comandat.

Înapoi sus