De ce este importanta vanatoarea?

Cu toate ca este bamata de foarte multi oameni, vanatoarea este de fapt importanta, avand mai multe avantaje.

Aceasta practica adanc inradacinata in istoria omenirii ajuta natura si pamantul intr-o multitudine de moduri. Mai mult, vanatoarea ne ofera o intelegere si o apreciere mai buna a faunei salbatice si a ecosistemelor. Totodata, ne permite sa exploram locurile salbatice, iar rezultatul ei poate fi un deliciu culinar, nutritiv, plin de proteine esentiale, care sa ne hraneasca o perioada mai lunga, timp in care putem sa renuntam la alimentele noastre procesate sau modificate.

​Iata, mai pe larg, de ce este importanta vanatoarea!

Prin vanatoare, putem gestiona populatiile de animale salbatice.

Vanatoarea este un instrument vital de management al faunei salbatice. Mentine natura intr-un echilibru sanatos pe care habitatul il poate sustine. Pentru multe specii de animale salbatice, vanatoarea poate fi de folos totodata la mentinerea populatiilor la niveluri compatibile cu activitatea umana si utilizarea terenurilor. Fauna salbatica este o resursa naturala regenerabila cu un surplus, iar vanatorii recolteaza acel surplus. Acest surplus de recoltat nu este niciodata epuizat. Vanatoarea serveste ca parte integranta a conservarii biodiversitatii native si are un loc legitim in societatea moderna. Vanatoarea, practic, pastreaza salbaticul salbatic.

Vanatoarea este naturala si umana.

Nimic nu este mai natural decat vanatoarea si, intr-adevar, aproape fiecare specie de animale, inclusiv oamenii, a fost fie pradator, fie prada la un moment dat in evolutia sa. Moartea este inevitabila in natura. Vanatoarea este un ritual care permite unei persoane sa participe la reteaua trofica, ciclurile de viata si moarte de care depind toate sistemele naturale.

Deseori, animalele salbatice se confrunta cu scenarii oribile care pot duce la moarte sau dizabilitati severe, cum ar fi supraaglomerarea, foametea, bolile, bataile teritoriale violente si atacurile vicioase ale pradatorilor. O impuscatura bine plasata a vanatorului cu o arma de foc poate oferi o moarte mai rapida si mai lipsita de suferinta animalelor care, altfel, s-ar chinui.

Vanatoarea controleaza conflictele dintre oameni si animalele salbatice.

De multe ori, fermierii se confrunta cu daune ale recoltelor cauzate de diferite animale salbatice. In astfel de cazuri, vanatoarea poate fi necesara.

Vanatoarea contribuie la economie.

Vanatorii nu cumpara doar echipamente de vanatoare, camioane, ATV-uri si barci; ei isi umplu rezervoarele masinilor cu combustibil, stau la hoteluri si pensiuni, fac consumatie la restaurante si cafenele si cumpara haine de vanatoare. In acest fel, ei sustin economia tarii. In plus, activitatile legate de vanatoare ofera multe locuri de munca si sustin o serie de afaceri.

Înapoi sus